На проведення фестивалів та конкурсів у Рівному просять 6,5 млн гривень

Йдеться про проект «Рівне – місто унікальних подій»

Нагадаємо, охочі втілити в життя цікаві проекти, що стали б родзинкою Рівного, протягом двох місяців могли залишати свої пропозиції на відповідній сторінці у Facebook.

Представлений проект містить  орієнтовний кошторис і відповідний запит щодо бюджетного фінансування.

Таких пропозицій від рівнян надійшло 59.

Це проведення хореографічних, пісенних, фольклорних, театральних, поетичних заходів. Хтось просить з бюджету на їх реалізацію 5 тисяч гривень, а хтось і 900 тисяч – детальніше розповідає заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська:

Загальна сума, яку просять автори проектів виключно як підтримку від міста - 6 млн 315 тис. грн. Це дуже багато, навряд чи така сума буде виділена з міського бюджету. Тому у нас буде публічний захист проектів. Щоб їх автори могли прийти і аргументувати, чому саме їхній проект повинен бути профінансований з міської скарбниці, чому саме такі видатки потрібні на його реалізацію і який вони очікують резонанс серед рівнян та за межами нашого міста.

За словами Галини Кульчинської, головна вимога до проектів, які отримають бюджетне фінансування, щоб вони дійсно підкреслювали унікальність нашого міста і популяризували Рівне за його межами.

Які з цих проектів відповідають цій вимозі і які отримають фінансову підтримку з міського бюджету, визначатимуть фахівці в кожному з поданих напрямків – це незалежні фотохудожники, хореографи, музиканти, яким автори проектів мають довести їх унікальність і потребу саме в такій сумі коштів на їх реалізацію - таке вирішили на обговоренні за участю місцевих журналістів. 

Зокрема, серед експертів, яких запросять - хореограф Наталія Сторожук, етнограф Алла Українець, директор облмуздрамтеатру Володимир Петрів, фотограф Анатолій Мізерний тощо.

Зауважимо також, що цьогоріч на проведення заходів управлінням культури міста з міського бюджету було виділено рекордну суму грошей – 2,5 мільйони. Скільки коштів виділять наступного року, стане відомо лише після затвердження державного, а згодом і місцевого бюджетів.

Між тим, публічний захист проектів проходитиме наступного четверга у Міському будинку культури.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень