На Острозькому «морі» вкотре зимують лебеді: неймовірні кадри (ФОТО/ВІДЕО)

Ніхто не йде на дамбу без скибки хліба, усі хочуть пригостити птахів

На Хмельницькому водосховищі, як і щороку, зимують лебеді. Удосталь тут і інших пернатих.

Щоб помилуватися граційними красенями, туди їдуть жителі як мінімум трьох областей. Зрештою, ставок узимку стає справжньою туристичною перлиною. 

Це місце полюбилося пернатим через те, що не замерзає навіть при сильних морозах, а ще там завжди є чим поживитися.

Охочі побачити лебедів ще й традиційно підгодовують птахів. Найчастіший частунок для пернатих – хліб, хоч, як зазначають орнітологи, найкраще пригощати птахів зерном та подрібненими овочами.

Від хліба в лебедів може захворіти шлунок. Якщо вже годувати птахів хлібопекарськими виробами, то білим хлібом. Але найкраще годувати кукурудзою та пшеницею. Якщо вже сиплете зерно, то не у воду, а на кригу. Крім того, у лебедів довгі шиї, тож вони можуть спокійно шукати їжу під водою, тим паче на водосховищі її вдосталь, – пояснює керівник Рівненського обласного відділення Українського товариства охорони птахів Василь Ільчук.

За інформацією орнітологів, така кількість птахів на тутешній водоймі, яка навіть у люті морози не замерзає, – не дивина. Цю воду використовує Хмельницька АЕС: зливає її сюди після охолодження контурів реактора, тому водойму не сковує крига. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 
 
 
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень