На німецькі стандарти у дитячій лікарні збирали гроші мешканці Рівненщини

За ці кошти купили кілька сучасних пристроїв

У Рівненській обласній дитячій лікарні запроваджують німецькі стандарти надання допомоги маленьким пацієнтам.

Завдяки соціальному партнерству медичного бюджетного закладу та благодійного фонду «Допомагати просто» клініко-діагностична лабораторія оснащена сучасним гематологічним аналізатором HumanCount 80TS, пишуть в прес-службі Рівненської ОДА. 

Гроші на нього мешканці області фактично виділили з власної кишені.


За топомогою аналізатора працівники цілодобово зможуть автоматизовано за 30 секунд дослідити 22 параметри крові дитини, взявши її лише 0,02 мілілітри. Натомість раніше брали 2-3 мілілітри. зазначають в лікарні.

Подарунок від благодійників отримали і неврологи лікарні – електроенцефалографічний комп’ютерний комплекс Braintest-24. Обладнання дозволить лікарям своєчасно діагностувати судомні стани дітей, підтвердити чи спростувати епілептичну природу нападів та розпочати ранню терапію.

Енцефалограф, який працював раніше, дозволяв систематично стежити за дитиною упродовж 15-20 хвилин. Це не завжди відображало реальний стан хвороби пацієнта. Нове обладнання може записувати імпульсні відведення кори головного мозку цілодобово, при цьому діти можуть рухатися та пересуватися. Для єдиного неврологічного відділення в області це дуже важливо.
Вартість усього обладнання 520 тисяч гривень. Ці кошти мешканці області передали на доброчинність через ПриватБанк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень