На комісії Рівнеради сперечалися про право котів на доступ до підвалів рівнян

Проект рішення нині на розгляді комісій

Проект рішення щодо надання цим тваринам привілеїв у Рівному пройшов комісію Рівнеради з питань міського господарства.

У ньому головним чином просять надати котам доступ до комірних приміщень у багатоквартирних будинках, аби «пухнасті» ловили гризунів.

Голова комісії міського господарства Назарій Поліщук просив виключити цей пункт, адже проконтролювати його виконання рівнянами неможливо:

Ми просто його не виконаємо. Ну от уявіть собі, як ми можемо змусимо виконати це прохання ОСББ, де умовно все зачинено. Питання лише стоїть про холодну пору року. В нас є купа об’єктів комунальної інфраструктури, де коти мають змогу погрітися.

Утім зазначається, що це прохання рівняни можуть виконувати за можливості, а не обов’язко, тож комісія його підтримала.

До слова, депутат Рівнеради Святослав Євтушенко пропонував написати окремий пункт щодо чорних котів. Звісно, жартома.

Олена Москальчук - заступник начальника УЖКГ Рівного. Прийшла з проектом рішення на комісію. Жінка здивована кількістю уваги від преси до питання про котів. Члени та учасники комісії навіть кілька разів заходилися сміхом, адже про права котів серйозним то

У проекті рішення також йдеться про заборону відлову котів, надання доступу їм до комірних приміщень у багатоквартирних будинках, а також передбаченні 99 тисяч гривень з бюджету розвитку на їхню стерилізацію, вакцинацію та ідентифікацію.

Нагадаємо, що сам проект оприлюднили у січні на сайті міської ради. До цього на тому ж таки онлайн-ресурсі рівняни опублікували петицію з проханням надати котам вищезгадані привілеї.

Заборонити  вилов безпритульних котів на території міста Рівного за винятком:

 

- необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів способом стерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою прилаштування  їх до нових власників із залученням представників громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження;

 

- обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей, з метою карантинування для підтвердження чи спростування антропозооносних захворювань. Письмове підтвердження чи спростування наявності в тварини антропозооносних захворювань надає ветеринарний лікар. Спричинення твариною загрози здоров’ю людей підтверджується чи спростовується відповідною письмовою медичною довідкою встановленої форми.

 

Крім того, рішення пропонує врегулювати і доступ котів до підвалів та горищ. 

 

Суб’єктам господарювання всіх форм власності, в тому числі, які здійснюють функції з утримання, управління житловим фондом, в місті Рівному:

 

- не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації, надаючи їм доступ до комірних та підвальних приміщень;

 

- забезпечити дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, запобігати ненавмисній і навмисній ізоляції там котів, що може загрожувати їм загибеллю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень