«На гірці» Дід Мороз, клоун та Крокодил Гена розважали дітей

До Нового року та Різдва для дітей-сиріт організували свято

Вже традиційно напередодні Нового року та Різдва для дітей-сиріт, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, організували справжнє свято. У кафе «На гірці», що у парку Шевченка, Дід Мороз зі своїми помічниками дарували дітям подарунки та частували солодощами, а також залучали до розважальних конкурсів.

Зауважимо, що у Рівному функціонує 4 дитячих будинки сімейного типу та 6 прийомних сімей, в яких виховують 41 дитину-сироту. Завдяки рівнянам, які беруть на виховання у свої сім’ї дітей, у 2015 жодної дитини-сироти з нашого міста не направлено до інтернату.

Про свою сім’ю розповідає Оксана Зарічнюк, яка за 15 років вже виховала 19 дітей:

- Зараз у нас діти віком від 6 до 20 років. Вчаться в садочку, школі, медколеджі, старші діти вже вийшли, живуть самостійно, одружилися деякі, дітей мають. Тому життя тече, ми багаті тим. що у нас є діти, слава Богу. Намагаємося їх вчити християнським нормам моралі, тому якщо цього немає, то в житті дітям буде дуже важко. Якщо діти не навчаться любити, прощати, вони не знайдуть себе в житті.

Це у нас найголовніше у сім'ї.

Додамо, що у службі у справах дітей Рівненського міськвиконкому на обліку перебуває 224 дітини-сироти та тих, які позбавлені батьківського піклування. 93% з них виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, сім’ях опікунів та піклувальників.

Всі опікуни, прийомні батьки та батьки вихователі отримують державну соціальну допомогу у розмірі двох прожиткових мінімумів на кожну дитину. Крім того, з міського бюджету батькам-вихователям та прийомним батькам надано безповоротну матеріальну допомогу у розмірі 80 тисяч гривень на вирішення питань матеріального та фінансового забезпечення.

Також у 2015 році місто виділило кошти для надання пільгового молодіжного кредиту на придбання двох квартир. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень