На Донбасі починають відводити озброєння

За даними адміністрації Президента, рух техніки на визначені майданчики почнеться у другій половині дня

Україна в суботу починає відведення зброї калібром менше 100 міліметрів на Донбасі, повідомив речник адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко. За його словами, відповідно до рішення Президента розпочався практичний етап відводу від лінії розмежування озброєнь і техніки, у тому числі танків, на відстань 15 кілометрів.

Речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов зазначив, що процес почали зі складання списків техніки, яку мають відвести, їх узгоджують з ОБСЄ. Після того має розпочатися механічний процес відведення озброєння. Відведення техніки відбуватиметься поетапно, як було зазначено у Мінських домовленостях. 

Водночас у самопроголошеній "ДНР" стверджують, що почнуть відводити техніку після 18 жовтня і лише за умови дотримання перемир'я, а точну дату початку процесу визначить ОБСЄ. Напередодні Петро Порошенко зазначив, що учасники зустрічі у "нормандському форматі" домовилися, що процес відведення легкого озброєння на Донбасі триватиме 41 добу.

Йдеться не лише про артилерію калібру менше 100 міліметрів, але й про танки та міномети. Це те, від чого зазнають найбільших втрат і що буде сприяти забезпеченню стабілізації ситуації і чіткому дотриманню режиму припинення вогню, - наголосив глава держави.

Раніше про дотримання перемир'я на Донбасі заявили усі сторони конфлікту. За планом, від лінії зіткнення мають бути відведені танки, артилерія та міномети. Сьогодні у штабі АТО повідомили, що обстрілів на Донбасі впродовж останньої доби не було.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень