На 92-му році пішов з життя відомий оперний співак Дмитро Гнатюк

29 квітня у віці 91 рік помер український оперний співак, народний артист України, герой України, перший виконавець хітів «Два кольори» та «Мій Київ» Дмитро Гнатюк

Про це повідомив ректор Національної музичної академії України Володимир Рожок.

Прощання з Гнатюком відбудеться у вівторок, 4 травня, з 11:00 до 13:00 в Національній опері України. Поховають співака на Байковому кладовищі в Києві.

Дмитро Гнатюк народився 28 березня 1925 р. у Чернівецькій області. Він був першим виконавцем хітів 1960-х - легендарних пісень "Два кольори" та "Мій Київ". На оперній сцені він створив образи Остапа та Миколи («Тарас Бульба», «Наталка-Полтавка» Лисенка), Петруччіо («Приборкування норовливої» Шебаліна), Мазепа, Онєгін («Мазепа», «Євгеній Онєгін» Чайковського), Демон («Демон» Рубінштейна), Фігаро («Севільський цирульник» Россіні), Ріголетто («Ріголетто» Верді) та ін.

Гнатюк гастролював за кордоном (Угорщина, США, Канада, Росія, Португалія, Німеччина). Записав понад 15 альбомів, 6 компакт-дисків. Загалом у його концертному репертуарі було понад 85 творів національної і світової класики — від буковинця Сидора Воробкевича до австрійця Йозефа Гайдна.

Як режисер-постановник Гнатюк поставив більш ніж 20 вистав. Багато років працював головним режисером Національної опери, викладав у Національній музичній академії України.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень