На скільки вистачає заряду повербанка і як це визначити

Ця «велика батарейка» неабияк виручить вас у потрібний момент

На скільки вистачає зарядки портативного зарядного пристрою?

Цей показник залежить від місткості як самого портативного акумулятора, так і від зарядних пристроїв. Багато хто думає, якщо на повербанку написано 6 000 мАг, то він зарядить смартфон з акумулятором 2 000 мАг рівно три рази.

Так ось — це не так.

Вам слід враховувати споживання енергії самим контролером, який займається перетворенням струму, а це приблизно від 5 до 20% від місткості портативного акумулятора.

Усе залежить від якості самого пристрою. Дешеві деталі завжди під час роботи витрачають багато енергії, правильно сказати про такі пристрої — низький ККД (коефіцієнт корисної дії).

Тепер можете самі порахувати кількість зарядок, виходячи з характеристик ваших пристроїв, це не складно.

У таблиці наведені приблизні значення з урахуванням того, що акумулятор у смартфоні розрахований на 3 000 мАг, а споживання контролера — 10% місткості повербанка.

Як перевірити місткість повербанка

Правильно це зробити зі спеціальними вимірювальними приладами, але звичайним способом теж можна дізнатися, яка насправді місткість у повербанка.

Для цього потрібно:

  • Зарядити портативний акумулятор до 100%;
  • Порахувати, скільки разів Powerbank зможе зарядити смартфон від 0 до 100% у вимкненому стані (так можна порахувати точніше);
  • Додати частину енергії, яку пристрій розтратив на перетворення.

Рахуємо:

  • Наприклад, телефон з акумулятором на 3 000 мАг зарядився приблизно за три з половиною рази від 0 до 100%, а це у сумі 10 500 мАг;
  • Додаємо 10% місткості, яку втратив пристрій на перетворення. У підсумку маємо 11 550 мАг.

Чи можна заряджати кілька пристроїв

Якщо повербанк містить більше ніж один вихід для зарядки — значить можна, адже для цього виробник додав другий або більше виходів для одночасної зарядки.

Щоправда, з деякими портативними акумуляторами може бути нюанс: під час одночасної зарядки двох і більше пристроїв, сила струму на виході може бути менше, ніж під час зарядки одного пристрою.

Детальніша інформація розписана у документації до кожного повербанку.

Джерело: iLounge journal

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень