На росії заблокували сайт «Хочу жити»: Як тепер окупантам здатися в полон

Не все втрачено, проєкт був готовий до всього

Офіційно ми маємо близько 600 військовополонених РФ. Дехто вважає, що реальне число є, як мінімум, удвічі більшим

На території росії заблокували сайт українського державного проєкту «Хочу жити», де є інформація про те, як російським військовикам безпечно здатися в полон ЗСУ.

Доступ до сайту заблокували 16 жовтня на вимогу генпрокуратури росії. Відомо, що рішення про блокування російська генпрокуратура ухвалила ще 11 жовтня.

Заблокований проєкт був двічі, і обидва рази – генпрокуратурою. Перший раз – по «масці», коли обмежується доступ до всіх доменів та піддоменів, другий – просто сайт повністю, – пояснили в «Роскомсвободі».

Автори проєкту «Хочу жити» повідомили, що очікували на подібну реакцію від влади рф, тому передбачили додаткові варіанти, як допомогти росіянам здатися у полон. 

Основну інформацію про проєкт, а також інструкції для безпечного здавання в полон публікуватимуть у Telegram-каналі «Хочу жить».

 

Крім того, відкрито доступ до сайту з альтернативної адреси hochuzhyt.com.

Державний проєкт «Хочу жити» є єдиним центром приймання звернень військовослужбовців зі здавання в полон. Росіянам гарантують утримання згідно з нормами Женевських конвенцій.

З території росії користувачі можуть зайти на сайт «Хочу жити» за допомогою VPN або користуватися Telegram-каналом та його ботом.

 

Працюють також цілодобові гарячі лінії +38 066 580 34 98 та +38 093 119 29 84.

Джерело: ІМІ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень