На Рівненщині заборонили ловити раків

За незаконно виловлених членистоногих доведеться заплатити кругленьку суму

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Сьогодні, 1 грудня, на Рівненщині розпочалася заборона на вилов річкових раків. Вона пов’язана із линянням членистоногих та триватиме аж 30 червня 2024 року. Про це повідомили на сторінці Рибоохоронного патруля у Facebook.

Линяння – заміна хітинового покриву, що прикриває тіло рака. Зі збільшенням розмірів тіла раків їх твердий хітиновий панцир стає тісний. Затверділий скелет не росте разом із водним безхребетним, тому періодично він підлягає заміні, тоді відбувається линяння.

 

Рак, що линяє, скидає не тільки свій зовнішній футляр, а й оболонку зябер, стравоходу, очей і навіть гострих зубів. Линяння може відбуватися за кілька хвилин, але іноді затягується на кілька годин і навіть діб. Виповзає рак зі старого панцира голий, м'який, абсолютно безпорадний і беззахисний.

Відразу після линяння раки стають дуже вразливими й намагаються сховатися. Саме тому важливо не нехтувати забороною.

За вилов раків під час заборони передбачене покарання, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 гривні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень