На Рівненщині вчитиметься зірка вітчизняного кіно – Ірма Вітовська

Вона завжди хотіла стати археологом 

Заслужена артистка України Ірма Вітовська навчатиметься в Національному університеті «Острозька академія» на магістерській програмі «Історія та археологія». Повідомлення про це з'явилось на офіційному сайті академії.

-  Колись я мріяла стати археологом. Зараз для мене це важливо, адже часто зіштовхуюся у своїх ролях з різними історичними періодами. Також працюю зі студентами-акторами під час занять.

 

Історія – це не просто хронологія, а набагато ширше поняття. Це людина в часі, це те, що її рухає. Ми зіштовхуємося з драматургією різних епох і я бачу, що актори не завжди в цьому орієнтуються.

 

Актор повинен готуватися жити в цій епосі ще задовго до кадру, опанувати звички того часу, щоб в кадрі все виглядало органічно. Тому я дуже хочу вивчити на магістратурі важливі історичні періоди, особливо що стосується епох Середньовіччя та Відродження в Україні, адже сьогодні є багато фальсифікату, який на руку нашому ворогові.

 

Як акторка хочу доносити правду через театральне й кіномистецтво до широкої громадськості. А для цього потрібно володіти фактами. Звісно, я не збираюся ставати істориком, але це потрібно особисто для мене, щоб консультувати кінорежисерів, апелюючи до історичних фактів, - розповіла акторка.

Нагадаємо,  Ірма Вітовська – лауреатка національних премій з кіномистецтва «Золота дзиґа». Володарка театральної премії «Київська пектораль». Володарка «Золотого Дюку» на Одеському міжнародному кінофестивалі 2019 року за найкращу акторську роботу у фільмі «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча.

Ірма Вітовська стала першою лауреаткою премії Women in art від HeForShe в категорії «Театр та кіно», створеною ООН та Українським інститутом.

Також є номінанткою всеукраїнського проєкту «Найкрасивіші жінки України».

Ірма Вітовська
Ірма Вітовська

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень