На Рівненщині публічно «злили» усі дані школяра, який скоїв злочин: чи відповість хтось за порушення?

Чи звернуться батьки з позовом — питання відкрите

На Рівненщині покарали «найбільшого злочинця». Принаймні таке враження складається з вироку Дубенського міськрайонного суду, яке опублікували днями.

Йдеться про злочин, який скоїв 10-класник. Торік він спробував пограбувати магазин, щоб купити подарунок дівчині.

 

Свою вину підліток визнав і отримав умовне покарання.

Цю інформацію днями поширили різні ЗМІ, у тому числі і Дубенщини.

Та у цій справі журналісти Радіо Трек виявили порушення – у вироку відкрили особисті дані хлопця – ім’я і заклад, у якому він навчається. Цей факт ми зафіксували і звернулися за коментарем до установи.

Суддя-спікер Оксана Жуковська підтвердила, що усі публічні дані мають бути з знеособленими. Вона пояснила цю ситуацію так:

- Завдання суду – вирішити справу, і розгляд завжди завершується оголошенням якогось судового рішення. В цьому випадку - вироку.

 

І от цей текстовий документ, вирок, який суддя читає в залі засідань під звуко- і відеозапис, він вноситься повністю, як є, з усіма персональними даними, в програму діловодства суду.

 

Потім суддя сам натискає кнопку відправки в Реєстр вироку і документ надсилається, але не прямо в Реєстр, а до спеціального адміністратора реєстру судових рішень – це Державне підприємство «ІСС».

 

І вже працівники цього підприємства знеоособлюють всі персональні дані у судовому рішенні та публікують його через деякий час в Реєстрі. Тому суд чи суддя ніяк не впливають на те, в якому виді судове рішення в результаті бачать у Реєстрі його читачі.

 

Звичайно, в Єдиному державному реєстрі судових рішень такі дані як прізвище, ім’я, дати народження, адреси місця поживання і інші персональні дані у загальному доступі повинні знаходитись лише в знеособленому виді.

 

І суд сподівається, що ця помилка з публікацією вироку від 12.01.2024 буде виправлена тим, хто відповідає за ведення Реєстру.

На цю ситуацію у держреєстрі оперативно відреагували і вже дійсно всі дані юнака приховали.

До слова, нещодавно на Рівненщині викрили організатора каналу виїзду ухилянтів за кордон – молодик незаконно переправив понад 60 військовозобов’язаних.

Втім, його ім’я досі засекречене.

Про це ми писали тут: 

Офіцер поліції з Рівненщини причетний до масштабної злочинної схеми (ФОТО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень