На полігоні побутових відходів біля Рівного – спокійно. Чи запрацює тамтешній завод?

Звалище може працювати ще 6 років

Полігон у Бармаках. Фото Юрія Ойцюся
Полігон у Бармаках. Фото Юрія Ойцюся

Наприкінці квітня на полігоні побутових відходів у Бармках тліло сміття. Аби уникнути пожежі, на місці працювали комунальники та рятувальники. На щастя, обійшлося, але роботи працівникам КАТП-1728 – додалось.  Про ситуацію повідомив директор комунального підприємства Сергій Марчук:

 - Тоді гасили пожежу і рятувальники, й наші бригади. Постійно проливали сміття, також пересипали землею сміття.

 

Сьогодні все спокійно. Але полігон - це такий об’єкт, де постійно відбувається загоряння, тож ми постійно контролюємо ситуацію.

 

Бувають пожежі не на поверхні, а загоряння йде зсередини. При складуванні відходів виготовляється газ, який має властивість самозагоряння.

 

А під час несприятливих погодних умов нам доводиться на підмогу викликати рятувальників.

За словами Сергія Марчука, паспорт полігону чинний до 2028 року. А от на питання щодо роботи сміттєпереробного заводу Сергій Марчук повідомив таке:

 - Це завод не наш, він приватний. Запускати його економічно не доцільно. Для того, щоб він працював, потрібно їм платити кошти.

 

Сьогодні завод мав би приносити кошти, а цей завод побудований за старими технологіями, то тут треба доплачувати власникам, щоб вони змогли переробляти те сміття. Але чи вони спроможні це робити зараз – не знаю.

До слова, загоряння сміття у квітні - перший інцидент з початку року. Торік теж було одне загоряння, яке швидко ліквідували.

Фото ілюстративне з мережі
Фото ілюстративне з мережі

Нагадаємо, торік депутати Рівнеради вивчали пропозиції стосовно створення сміттєпереробного підприємства у місті. Проєкт рішення передбачав створення комісії для вивчення пропозицій німецько-українського підприємства «Браун Індастріал Технолоджі». Чим все завершилося – невідомо. Втім, під час пожежі у квітні цього року на полігоні працювала спецкомісія у складі місцевих чиновників. Про результати роботи у мерії поки нічого не повідомляли.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень