На лікаря з України доніс колега-поляк: українець під вартою

Його звинувачують у вбивстві пацієнта

Анестезіолог з України ні за що опинився за ґратами?

Як повідомляє LifeHack.Poland, 27-річний Андрій К. з України працює ординатором, лікарем зі спеціалізацію з анестезіології та інтенсивної терапії у лікарні в місті Гожув-Велькопольський.

Польська прокуратура висунула йому звинувачення у вбивстві, після чого Андрія К. було заарештовано в середині квітня цього року.

На нього у прокуратуру поскаржився інший ординатор, - зазначається у повідомленні.

Суть обвинувачення

Ординатора-українця лікарі викликали до 86-річного пацієнта до післяопераційної палати.

Він, начебто, мав направити його у відділення інтенсивної терапії, проте відключив апарат, оскільки вирішив, що пацієнт вже мертвий.

Але лікарі стверджують, що він не робив лікарської помилки.

 

Андрій К. констатував смерть і вирішив припинити вводити пацієнту препарати, що підвищують тиск, та відключити апарат.

Керівництво лікарні створило спеціальну комісію із п'яти осіб, яка працювала над цією справою кілька тижнів. Комісія дійшла висновку, що Андрій К. не зробив жодної лікарської помилки. Проте, вона виявила серйозні недоліки в організації роботи анестезіологічної бригади. Серед них – відсутність лікаря у післяопераційній палаті або той факт, що ординатор не повинен був самостійно приймати рішення про відключення від апарату.

Доктор Марія Дампс, голова секції етики Польського товариства анестезіології та інтенсивної терапії, також висловилася з приводу цієї справи.

Вона стурбована тим, що арешт та звинувачення у вбивстві молодого лікаря «створять ще більшу атмосферу страху серед лікарів та сприятимуть подальшому використанню марної терапії»

Відомо, що зараз лікар перебуває під вартою, у справі ще двоє підозрюваних медичних працівників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень