На неповагу і халатність військкомату поскаржилася вдова загиблого бійця

Їй 24 роки і вона сама виховує дитину

24-річна киянка Олеся Клановець - вдова українського воїна Анатолія Клановця (Світозара), який загинув торік, виганяючи окупантів з Херсонщини - поскаржилася у Фейсбуці на хамське ставлення працівників Солом'янського військкомату Києва до таких людей, як вона. 

Зокрема, з неповагою та халатністю жінка зіткнулася при оформленні посвідчення члена сім'ї загиблого захисника, пенсії на дитину та інших виплат.

Ось як описала це Олеся Клановець:

Крім того, що з тобою розмовляють як з лайном, кидають слухавки, ховаються за шафами, коли черговий раз приходиш, відмахуються і кожен раз посилають за новою довідкою, яким кінця і краю немає, так ще й розводять такий безлад в своїй роботі, гублять документи, відправляють їх не на ті адреси, роблять вигляд, що не знають, де вони, а насправді знаходяться в столі...

 

Чи це просто тупість працівників, чи я щось глибоко не розумію.

 

Чоловік Олесі Клановець - Анатолій. Його поховали у листопаді торік на Байковому кладовищі у Києві

Через таке ставлення у військкоматі Олеся Клановець дорікнула і керівництву держави:

Керівництво моєї держави не хвилює, за що я всі пів року купую памперси дитині захисника, який загинув, дитині, якій ще немає року.

 

...коли бачиш, що ні ти, ні твоя дитина не потрібні цій державі, і їй байдуже, де ти там і під яким забором валяєшся від власного горя, то жити не хочеться.

 

Також вдова написала, що знає й інших вдів і членів сімей загиблих, які залишилися самі, без допомоги з немовлятами на руках, і стикаються з таким самим ставленням працівників військкоматів. 

Допис Олесі Клановець зібрав 10 тисяч реакцій, 24 тисячі поширень і понад 1,5 тисячі коментарів. Жінці співчували, пропонували допомогу, в тому числі психологічну, радили не здаватися, об'єднуватися з іншими вдовами і рідними загиблих на війні, звертатися у громадські організації і до юристів. 

Під постом скаржилися і родичі та знайомі інших військовослужбовців:

Оксана Зикий В мого друга така ж проблема. В них батько безвісти зник на війні ще в березні того року. В них немає мами, та ось ще й батька. В нього брат з інвалідністю, та сестра. Так їм зараз всім по 18,19 років, але на цьому хлопці зараз і брат-інвалід, і сестра і багато боргів. А їх з одного до другого ганяють і виплат ніяких не отримають, хоча їм це дуже необхідно.

 

Natali Fridrihson Таке саме і у наших родичів. Вже 8 місяців як немає племінника, а й досі одна довідка за іншою посилає. Двоє дітей без допомоги і без батька. Меншого навіть у держ.садочок оформити не можуть, бо з документами проблема. І бігає та жінка по кабінетах без результату.

 

Valentina Shugurova Така сама ситуація. Втратила брата, залишились маленькі дітки і вже пів року як поліція і воєнком все ніяк з паперами не розберуться. Все шукають якісь докази. Сволота.

 

Лєна Брик-Базалівська Ви праві, справедливості і поваги як не було так і нема. Моя сваха теж зіткнулась з цим безладом. Вона залишилась без сина, наш онучок в 8 років - без батька. Кучу справок треба зібрати, кругом тобою потикають. Но одна справка не вкладається в голову,, ПРО СУДИМІСТЬ" це повині предоставити до виплат члени сім'ї, хто підлягає виплатам. Но коли мій зять призивався, то нікого не цікавило, чи батьки мають судимість, чи ні. Це дуже принизливо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень