Митрополит УПЦ (МП) закликав «захищати наші Храми» на Рівненщині

«По мірі можливості» (с)

Взагалі-то це нетипово, щоби церковнослужителі зверталися до людей з нагоди світських празників. Типово свої звернення вони оприлюднюють саме до релігійних свят.

Однак, сайт Рівненської єпархії УПЦ (МП) саме сьогодні, 31 грудня 2018р., оприлюднив:

Звернення Високопреосвященнішого Варфоломія, Митрополита Рівненського і Острозького, до всечесних пастирів, чернецтва і всіх вірних чад Української Православної Церкви в Рівненській єпархії

Текст великий. Повністю наводити не будемо.

Зазначимо, що починається все достатньо спокійно та розважливо:

Всечесні Отці, дорогі брати і сестри!

 

Підходить до свого завершення 2018 рік. Ми вірні чада Церкви Христової, вже готуємося у мирі і Божому благословенні зустріти 2019 рік, достойно прославити молитвами і колядками народженого у Віфлеємській печері Сина Божого.

 

З вірою в серці покладаємо надію, що Господь у прийдешній рік буде щедрим і благим до нас, наділить нас Своєю ласкою. Для цього ми будемо посилювати свої молитви у наших храмах за мир і благополуччя нашої Української Православної Церкви, нашої земної Батьківщини – України.

Одразу після згадки про Україну починається доволі довга частина, яка стосується саме питань  Церкви та всіх теперішніх перипетій, але у формі здебільшого – метафоричній і з посиланнями на різноманітні апокрифи.

Лише в кінці Митрополит Варфоломій, серед іншого, каже:

Я вдячний сьогодні Богу, що духовенство і віруючі нашої Рівненської єпархії непохитно стоять в Православній вірі. Під час, шаленого тиску, неправди, протистоянь, наші пастирі, вболівають за душі своїх прихожан, і являються взірцем для них.

 

Сьогодні ми стоїмо перед новими викликами.

 

Дорогі отці, брати і сестри! У відповідальний час для нашої Православной Церкви закликаю Вас триматися нашої Православної віри, захищати її інтереси, бути мужніми.

 

По мірі можливості захищаймо не тільки віру, але й наші Храми. Любіть і прощайте один одному.

 

Смиренний Варфоломій,

З ласки Божої Митрополит Рівненський і Острозький

м. Рівне

31 грудня 2018р.

Іще раз зауважимо, що ми тут навели лише окремі витяги, однак, на нашу думку, не порушивши саму логіку викладу. Повністю з текстом Звернення можна ознайомитися за посиланням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: церква
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень