Митрополит Анатолій і Собор: спростування інформації

Бо в мережі поширювали фейк

Інформація про те, що митрополит Поліський і Сарненський Анатолій закликав усіх вірян та духівництво виступити на підтримку створення Єдиної Помісної Автокефальної Української Церкви, поширилась напередодні у мережі Фейсбук.

А прес-служба Сарненської єпархії назвала її фейковою.

Раніше повідомлялося, що митрополит Анатолій братиме участь в Об’єднавчому Соборі Української православної Церкви, що відбудеться вже сьогодні, в суботу, 15 грудня, у Києві.

Текст звернення митрополита Анатолія опублікував портал "Рівненські новини", але на сайті Сарненської єпархії УПЦ його не було. А потім з'явилось спростування такого змісту:

Прес-служба Сарненської єпархії УПЦ повідомляє, що розсилається фейкове звернення від імені керівника Сарненською єпархією Української Православної Церкви Преосвященного Анатолія, Митрополита Поліського і Сарненського, на сайті єпархії, на сайті УПЦ, виставляється в інтернеті щодо Об’єднавчого собору, де мовляв, Владика закликає духівництво та вірян до участі у створенні «Помісної Церкви».

Прес-служба Сарненської єпархії УПЦ повідомляє, що ніякі звернення не оприлюднювалися.

Вважаємо, що на нинішній час, Константинопольський – турецький патріарх обманював люд України і Державу, не надавши повну автокефалію та статус Патріархії для «так званої» Помісної Церкви, чим викликав недовіру єпископату, духівництва та вірян Української Православної Церкви до цього процесу.

Цей «фейк» слід розцінювати, як замовлення ворогів Української Православної Церкви, направлене для підриву авторитету керівника єпархією та духівництва Сарненської єпархії Української Православної Церкви та введення в оману люд України.
 

Чи братиме участь митрополит Анатолій в Об’єднавчому Соборі, прес-служба єпархії не повідомила.

За попередніми підрахунками, в Об'єднавчому соборі візьмуть участь 192 делегати, вони обиратимуть настоятеля у два тури.

Від УПЦ (КП) будуть присутніми 42 архієреї, і з ними відповідно по одному священику і мирянину, загалом 126 делегатів.

Від УАПЦ підтвердили участь 12 єпископів і кожен привезе з собою священика і мирянина, тобто – 36 делегатів.

Від Московського патріархату підтвердили участь 10 єпископів і кожен зі священиком і мирянином. Загалом – 30 осіб, зазначив співрозмовник.

 

Загалом, за попередніми підрахунками (Екзархів Вселенського Патріарха), у соборі візьмуть участь - 64 архієреї, 64 священики й 64 мирянина, усього - 192 учасники Об'єднавчого собору.

Під час собору відбудеться таємне голосування за настоятеля. Буде два тури. Перший тур – рейтингове голосування. У другий тур вийдуть троє кандидатів, що набрали найбільше голосів учасників собору і серед них буде обрано настоятеля.

Така процедура обрання настоятеля залишає інтригу, оскільки робить реальним висування не лише митрополита УПЦ (КП) Епіфанія, якого в четвер підтримав собор Київського патріархату, але й митрополита Михаїла, якого на згаданому Соборі підтримала меншість.

Крім того, в заході візьмуть участь почесні гості - Президент України Петро Порошенко і голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Собор розпочнеться з короткої служби Божої о 10-ій ранку, потім виступить Президент і після цього духівництво розв'язуватиме питання порядку денного.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень