Мишка за 200 тисяч або як шикують сільради на Рівненщині

А також мікроскоп за 157 тисяч гривень

199 тисяч гривень коштує ноутбук з маніпулятором для сільської ради села Бабин, Гощанського району. Договір про закупівлю обладнання викладений на сайті ProZorro. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-12-30-000983-b/

Ми вирішили перевірити, скільки коштує вказаний у договорі ноутбук Asus X541SA. Як виявилось – порівняно недорого. Всього дев’ять з половиною тисяч.  

Тепер у капіталі Бабинської міської ради лишається 190 тисяч гривень. Як пишеться на ProZorro, орієнтовно таку кількість грошей потрібно віддати за загадковий маніпулятор. Вочевидь, під цим загадковим словом мається наувазі звичайна комп’ютерна мишка. Скільки ж коштує цей девайс ми теж подивились.

Як бачимо на фото вище, найдорожчі екземпляри не переважують 4 тисяч гривень. Це ігрові моделі, чиї функції зазвичай не потрібні в звичайному робочому процесі.

Але на цьому Бабинська сільська рада не зупиняється. Ще однією великою покупкою стає мікроскоп з LCD дисплеєм та 2000 кратним збільшенням. Ціна: майже 157 тисяч гривень. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-12-30-000969-b/

Знову шукаємо відповідний аналог. Знаходимо підходящий за вказаними параметрами мікроскоп. Його вартість менша від казаної аж в 20 разів! Можливо в сільраді помилися з моделлю мікроскопа й вказали не ту. Знайдемо, що ж насправді за модель хотіли купити в сільраді за таку ціну.

На сайті однієї київської оптичної фірми бачимо в продажі модель за трішки вищу ціну. 157 гривень. На диво, мікроскоп має лише 1000 кратне збільшення, але виглядає набагато серйозніше.

Систему державної закупівлі ProZorro ввелі в Україні з першого серпня 2016 року. Відразу після старту системи, її почали обходити неправильно вказуюючи назву товару. ProZorro дозволила Українцям зберегти мільйони коштів, але все ще недосконала у боротьбі з корупцією. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень