М'язи стають міцнішими, навіть якщо просто уявляти спортзал

Вчені провели експеримент, під час якого довели, що уявна гімнастика допомагає зміцнити м'язи. 

Зокрема, фахівці прийшли до висновку, що думки про заняття спортом призводять м'язи людського тіла в тонус, повідомляє Daily Mail.

Науковці проводили експеримент в рамках телешоу. Сім добровольців, включаючи людей з обмеженою рухливістю та хворих на розсіяний склероз, робили розумові вправи п'ять днів на тиждень протягом місяця - автори експерименту запропонували добровольцям уявити, ніби вони штовхають машину протягом 15 хвилин, а також уявити тренування в спортзалі.

У результаті з'ясувалося, що уявні тренування і уявна гімнастика, яку активно використовують професійні спортсмени, виявилися дійсно корисними для мускулатури. Зокрема, було зафіксовано, що сила учасників експерименту збільшилася в середньому на 8%, а в однієї з жінок досягла збільшення на 33%.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень