«Ми б завалили медицину, якби надіялися на ваші гроші», - керівник лікарні Рівного – депутатам

Головлікар Євген Кучерук на засіданні бюджетної комісії міськради не стримував емоцій

Обурення його викликало небажання депутатів виділити кошти на доставку у Рівне гуманітарної допомоги. Цієї допомоги у лікарню зі Швейцарії, Франції, Німеччини привезли за півроку на 30 мільйонів гривень. Але головлікар не заплатив за доставку її автомобілями. І просив надати на це з бюджету міста 80 тисяч гривень. Оскільки депутати не підтримували такі видатки, Євген Кучерук заявив:

Ви що не розумієте, що може бути ситуація, що ми не надамо допомогу? Ви розумієте, що таке медицина чи не розумієте? Порівняйте з міською лікарнею Луцька, як вона фінансується: КТ купили, МРТ купили, ангіограф купили. А нас ставите в такі умови. Це так неможливо.

 

Ви створіть умови, щоб ми чи заробляли, чи обласні відділення заберіть. Ну дайте ж жити. Бо так не можна.

 

Ми б завалили медицину, якби надіялися тільки на ваші гроші. Ви не стимулюєте, не даєте керівникам, щоб вони залучали ці кошти. Ніякий бізнес не піде, якщо нема мотивації. Ви розумієте це чи ні?

Втім, секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук пояснив, що така витрата - дуже сумнівна з точки зору законодавства і за неї можуть «пришити» нецільове використання коштів. Порадив оплатити транспортування гуманітарки з фондів медзакладу. А начальник міського управління бюджету і фінансів Віктор Шульга порадив взяти гроші із заробленого лікарнею на наданні платних послуг.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень