Музика AC/DC лікує рак

Так вважають австралійські вчені

Хітову композицію AC / DC "Thunderstruck" з успіхом використали австралійські біотехнологи для удосконалення ліків, які використовують при хіміотерапії.

Суть полягає в тому, що для підвищення ефективності мікрочастинки препарату камптотецину, який використовується для лікування онкологічних захворювань, медики прагнуть укласти їх в мікроскопічні пористі капсули з полімерів. Для цього застосовується спеціальний процес з використанням плазми. Однак в цьому випадку мікрочастинки препарату опиняються в капсулі з полімерним покриттям тільки наполовину. А для більшої ефективності препарат повинен "випливати" з цих капсул якомога повільніше.

"Thunderstruck" використовували для наведення вібрацій потрібної інтенсивності: грубо кажучи, мікрочастинки препарату "підскакували" вгору, завдяки чому покривалися полімерною оболонкою більш ефективно.

Ми вирішили використовувати гучномовець, через який програвалася б композиція, що забезпечує вібрації і вертикальні коливання частинок. Хаотичні частоти спрацювали на відмінно: ми отримали більш рівномірно розподілене покриття, - розповів професор Ніко Фелькер, співробітник Університету Південної Австралії, під чиїм керівництвом здійснювалися дослідження.

На думку Фелькера, подібний процес можна застосовувати і до інших препаратів, які повинні починати діяти з затримкою. Професор також додав, що композицію AC/DC дослідники вирішили використовувати цілеспрямовано, - їм дуже імпонував і її настрій, і назва. Зрештою, блискавка - це теж плазма.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень