Можуть бути жертви: у Рівному існує загроза обвалу мостів

Це ті мости, які розташовані на вулицях Князя Володимира та Млинівській

Щоденно мостами рухаються сотні багатотонних фур, оскільки через них проходить об’їзна дорога навколо Рівного. І стан мостів з кожним роком погіршується. Уже, як розповіла депутат міськради Рівного Любов Романюк,

на одному з них – на вулиці Млинівській - просіла пішохідна зона і у ній під час дощів утворюється калюжа довжиною у зо 5 метрів, а на мосту на вулиці Князя Володимира розходяться деформаційні шви (розрізи на споруді, які знижують навантаження на її частини, чим підвищують стійкість і рівень опору до навантажень).

Втім, місто за власний кошт не може відремонтувати мости, оскільки у них два балансоутримувачі.

Розповідає Любов Романюк:

Місто утримує одну частину. А самі піки мостів (ділянки безпосередньо над залізничними коліями) перебувають на балансі Львівської залізниці. Вона зобов'язана утримувати в належному стані, ремонтувати. Поки вони перебувають на балансі залізниці, ми не можемо навіть говорити про капітальний ремонт мостів.

За словами Любові Романюк, вона вже порушувала питання щодо передачі мостів Рівному перед Львівською залізницею. І їй відповіли звідти, що на ремонт мостів, в тому числі капітальний, з 2010 по 2017 роки витратили понад 5,5 мільйона гривень. І зробили це, щоб передати їх місту на баланс. Однак передати їх місту не можуть, оскільки Кабміном не затверджено порядок розпоряджання манйом залізниці. Тож Любов Романюк підготувала повторне звернення до Львівської залізниці з вимогою негайно створити комісію із обстеження мостів та проведення їх ремонту.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: міст
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень