Можуть викликати рак: вітаміни, які працюють не так, як ви думаєте

Особливо небезпечні вони для чоловіків, які палять

Вітаміни групи B допомагають при підвищеній втомі, погіршенні зору, депресії, порушенні роботи нервової системи. Але, як зазначили американські дослідники, вони здатні викликати онкологічні захворювання.

Доцент Університету штату Огайо Теодор Браскі вважає, що вітаміни В6 та В12 здатні викликати рак легень. 

Вчені проаналізували дані 77 000 людей і зробили висновок, що через вживання B12 ризик розвитку раку легень зріс на 30%, а через вживання B6 - на 40%.

- У чоловіків, які приймали понад 55 мікрограмів вітаміну В12 на добу, ризик виникнення раку легень був на 98 відсотків вищим, ніж у чоловіків, які не приймали ці вітаміни, — розповів про результати досліджень вчений.

Ті, хто приймає ці вітамінні добавки, удвічі частіше хворіють на рак, а ті, хто ще й курить — утричі, а то й вчетверо, зазначив експерт. Тому особливо небезпечні вони для чоловіків, які палять.

Нагадуємо, що рак легень тривалий час може бути безсимптомним. На пізніших етапах хвороби людина може відчувати такі симптоми, як тривалий кашель, кровохаркання, біль у грудній клітці, що часто посилюється під час глибокого вдиху, кашлю, сміху, також задишку, осиплість у голосі, часті інфекції — такі як бронхіт, пневмонія та інші неспецифічні симптоми.

Джерело: ТСН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень