Можна обійтися без фена: як швидко висушити волосся без електроенергії

5 корисних та ефективних порад

В умовах постійного відключення світла та холодної погоди українці часто стикаються з ситуацією, коли волосся помити встигли, а ось посушити феном – вже ні. Електроенергії немає, волосся мокре, а через годину важлива зустріч.

Забираємо зайву вологу

Для того, щоб просушити волосся, спочатку потрібно прибрати з нього зайву вологу. Для цього візьміть пухнастий рушник і обробіть кожне пасмо. Загортайте пасмо в рушник та віджимайте.

Процедуру потрібно робити з обережністю, щоб вологому волоссю не зашкодити. Не варто терти чи розтягувати. Не робіть агресивних рухів. Якщо у вас довге волосся та об'ємне - може знадобитися два рушники.

Сушимо волосся

Для другого етапу вам знадобиться рушник із мікрофібри. З таким рушником ви не тільки висушите волосся, але й зможете надати деякого об'єму волоссю. Волокна мікрофібри м'якше й ефективніше вбирають воду.

Відокремлюйте пасма шириною не більше ніж 5 см і пройдіть рушником від коренів до кінчиків. Повторіть процедуру двічі, за необхідності – більше. Для розділення локонів беріть гребінець із широкими зубцями - це убереже від пошкоджень волосся.

Два рушники та батарея

Якщо у вас немає тільки електроенергії, але при цьому в будинку теплі батареї - є ще один спосіб сушіння волосся. Покладіть сухий рушник на батарею і дайте йому нагрітися. Тим часом просушуйте пасма іншим рушником.

Коли рушник нагріється – зніміть його з батареї та оберніть в нього вологе волосся. Зачекайте 5-10 хвилин, доки тепло від тканини допоможе просушити волосся.

Паперові рушники

Для видалення вологи з волосся можна використовувати щільні паперові рушники. Тонкі брати не варто - вони розмокатимуть і шматочки паперу до волосся прилипнуть.

Паперові рушники потрібно використовувати після того, як ви просушите пасма рушником з мікрофібри.

Короткі зачіски

Якщо волосся у вас зовсім коротке, то висушити його буде значно легше. Підсушіть рушником та нанесіть засіб для укладання. Розділіть на пасма і скрутіть кожну в джгут, потім закріпіть шпилькою.

Зачекайте 10 хвилин і зніміть шпильки. Розчешіть гребінцем з рідкісними зубцями. Потім зробіть укладку і зафіксуйте лаком.

Джерело: woman24.kyiv.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень