Власники маршрутів на Рівненщині самі вирішують, кого возити безкоштовно

Питання монетизації пільгових перевезень на Рівненщині так і не владнали. Від початку 2018-го року перевізникам краю не повернули жодної копійки за пільговиків, а останнім – так і не додали обумовлену суму до пенсії. Йдеться про 90 гривень на місяць.

Нині власників міжміських, приміських та міських маршрутів самі вирішують яку пільгову категорію везти безкоштовно, адже за пасажира платять вони.

Ситуацію із монетизацією чиновники називають складнішою від питання утворення тарифів на проїзд, пояснив начальник відділу транспорту обласного управління інфраструктури та промисловості Віталій Харковець:

У нас в області є близько 360 тисяч громадян, які мають право на безкоштовний проїзд. А перевізник, в свою черг,  має право на відшкодування за пільгові перевезення Але відшкодування таке не проводиться. Відповідно до постанови по монетизації на Рівненщині було 125 тисяч громадян, яким би мали компенсувати витрати на проїзд шляхом доплати до пенсії. Це не питання до обласної ради, це питання до органів місцевого самоврядування. Керівництво об’єднаних територіальних громад та районних рад повинно було прийняти відповідні рішення та затвердити програми для відшкодування коштів.

Чому на місцях такі програми не приймаються Віталій Харковець не знає. Припускає, лише що у місцевих бюджетах на це не вистачає коштів. 

До слова, на Рівненщині зареєстровано 256 приміських та 58 міжміських маршрутів. Серед популярних напрямків, як от Сарненський, де є конкуренція, про підняття тарифів на проїзд поки не говорять.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень