Монастир ПЦУ відмовився переходити на «генебний» новоюліанський календар

Монахи не підтримали календарну реформу Православної Церкви України

Братія Свято-Троїцького монастиря ПЦУ, що на Прикарпатті

У заяві, розміщеній на офіційному сайті Свято-Троїцького монастиря ПЦУ, що у Бані Березові Косівського району на Прикарпатті висловлюється «сум і біль» через події, які склалися «у житті нашої Православної Церкви України».

Зокрема зазначається,

Так звана календарна реформа - новоюліанський календар (ми б не назвали його новоюліанським, а більше новогригоріанським – тому, що із юліанського календаря залишається тільки: Вербна неділя, Світле Христове Воскресіння, Вознесіння Господнє та П'ятдесятниця, а все інше - із григорянського календаря).

 

Ми розуміємо що юліанський календар не є досконалий - але і жодного календаря досконалого не існує, - мовиться на сайті монастиря.

Новоюліанський календар тут названо ганебним, у зв'язку із тим, що «пропадають деякі свята, петрівський піст, зникнуть наші звичаї і традиції».

Дивно, що ми так швидко забули свою історію Церкви, і радіючи ідемо в нову унію, зраджуючи Христа, - зазначається у заяві братії монастиря, яка на Духовному соборі Свято-Троїцького чоловічого монастиря ухвалила рішення, що намісник та братія обителі не підтримують так звану календарну реформу та не переходять на новий календар.

 

Як ми зазначали раніше, за словами перших осіб ПЦУ, якщо певні парафії захочуть звершувати богослужіння за старим стилем, який діє сьогодні, вони зможуть це вільно робити. Примусового нав'язування нового календаря не буде.

Про це ми писали у матеріалі: 

ПЦУ переходить на новий календар

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень