«Молоде покоління має до чогось тягнутися», - директор рівненського медколеджу про свою доволі високу зарплату

Відповідав перед депутатами на сесії

Директор Рівненського медколеджу Ростислав Сабадишин вважає, що висока зарплата у викладачів має мотивувати їхніх студентів. Сьогодні на сесії керівник навчального закладу звітував перед депутатами про свою роботу.

Проект рішення про звіт подав депутат обласної ради Владислав Сухляк.

Особливо цього року чиновники цікавилися статками Сабадишина. Як відомо зі штатного розпису базового медколеджу за минулий рік ставка директора становила 15,5 тисяч гривень. Решта, майже 55 тисяч гривень – премії, надбавки, матеріальна допомога. В сумі – 70 тисяч гривень на місяць.

Це найбільша зарплатня серед усіх ректорів медичних вишів України.

Крім того, в директора медколеджу чимало нерухомості. Депутатів він запевнив, що все нажив чесно. Більше того, це має мотивувати студентів:

Я доктор наук, професор. І мені платить держава. За останні роки втричі зменшилася кількість професорів і докторів наук на Україні. Мій викладач - анатом - їде в Польщу їздити на фурі за 1,5 тисячі євро. Молоде покоління має до чогось тягнутися.

 

То нехай це будуть професори чи інша якась інтелігенція, а не лише бізнесмени. Не бізнесмени, не ті, хто на машинах їздить, в ресторанах сидять, а розумні люди.

 

Я приклад з кого брав - з академіка Виноградського, в якого квартира була в Ленінграді 250 м. кв., коли я приходив до нього додому.

 

До цього я тягнувся. Рабська праця ніколи не була ефективна. Якщо людям не дати гроші, то ми в цій Україні швидко ніколи нічого не будемо мати.

До звіту Ростислава Сабадишина були питання в депутата Богдана Файфури. Обранець наголосив на тому, що документ з помилками. Ось що відповів на це директор медколеджу:

Ми такий великий детальний глибокий звіт направляємо в МОЗ щороку. Педагоги мають два місяці відпустки, тому звіт готується у вересні, жовтні, листопаді, коли всі повиходять із відпусток.

 

У зв’язку з цим запитом я мусив людей відкликати, бо це серйозна робота. Нам на це дали дуже мало часу – тиждень. Така серйозна робота, зрозуміло, що там можуть бути помилки. Зрозуміло, що ми ще будемо працювати над цим звітом.

За звіт більшість депутатів проголосували.

Наступним питання на розгляд було "Про перейменування Рівненського базового медколеджу та зміну його типу в академію", за яке також проголосувала більшість сесійної зали. Депутати наголосили, що реформувати коледж в академію таки потрібно, тож питання про зарплати адміністрації навчального закладу не настільки насущне.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень