Мізерні розкриття підпалів – головний біль прокуратури на Рівненщині

Про результати роботи за перше півріччя звітували на координаційній нараді правоохоронних органів області

Напередодні у Рівному відбулася нарада правоохоронних органів області за участю керівників усіх силових відомств Рівненщини, голови ОДА та заступника голови обласної ради.

За словами прокурора Рівненської області Богдана Подубинського, у першому півріччі 2018 року на території області відзначено зниження на 16,9% облікованих злочинів, досягнуто значно нижчого, ніж в середньому по Україні, рівня злочинності на 10 тис. населення (в області – 50; по державі –66,5).

Менше вчинено особливо тяжких, тяжких кримінальних правопорушень, середньої і невеликої тяжкості, злочинів проти життя та здоров’я особи, власності, зокрема розбоїв, грабежів, крадіжок, шахрайств, проти безпеки руху та експлуатації транспорту.

Посилено протидію корупційним проявам: до суду скеровано 30 обвинувальних актів у кримінальних корупційних провадженнях. Знешкоджено 6 організованих злочинних груп (в т.ч. 1 - з корупційними зв’язками у лісовій сфері), у склад яких входило 37 осіб.

До суду скеровано обвинувальні акти у 15 кримінальних провадженнях про злочини, пов’язані з незаконними оборудками з лісодеревиною, 34 – за фактами незаконного видобування бурштину.

Правоохоронці погодилися, що попри здобутки, слід сконцентрувати увагу на превентивних заходах у боротьбі з кримінальними правопорушеннями, пов’язаними з незаконним обігом зброї, діяльністю конвертаційних центрів, проти авторитету органів державної влади.

Мізерними, на переконання керівника прокуратури, є результати органів досудового розслідування щодо розкриття злочинів, пов’язаних з умисним знищенням майна шляхом підпалів, які стали останнім часом в області систематичними. Лише 3 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях цієї категорії скеровано до суду, тобто в більшості випадків злочинці не зазнали покарання.

Також прокурор області висловив занепокоєння з того приводу, що залишаються нерозкритими 2 умисні вбивства, скоєні цьогоріч.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень