«Місцеві бюджети не потягнуть пільгові перевезення», - Мисюра

Так пояснив ситуацію з підвищенням вартості проїзду керівник управління транспорту Рівненської ОДА

Нагадаємо, до Рівненської ОДА сьогодні прийшло кілька десятків пенсіонерів. Люди вимагали зниження вартості проїзду маршрутним автобусом до садових ділянок в Новоукраїнці, адже відсьогодні з пільговиків беруть не 3, а 8 гривень. Варто зауважити, що для решти населення така ціна діяла і раніше. Більше того, пенсіонери навіть перекривали рух маршрутки на автовокзалі.

До пенсіонерів прийшов начальник управління транспорту області Федір Мисюра, за його словами, місцева влада безсила у вирішенні проблеми пільгового перевезення.

 

Це проблема не Рівного і не Рівненської області. Це проблема державна. До 2016 року у бюджеті були передбачені кошти на пільговий проїзд - на відшкодування, на дотації. Бюджет давав близько 2 млн гривень на всі області, вони розподілялися між перевізниками, які заключали тристоронню угоду. В 2016 році Кабмін в бюджеті не передбачив ці кошти, і тому пільгові категорії скинули на місцеві бюджети. Місцеві бюджети, повірне мені, цього не потянуть.

Голова союзу перевізників Рівненської області Валентин Демчук теж каже, що від перевізників у цій ситуації мало що залежить. Тим більше, що маршрут до садових ділянок є збитковим. За словами Демчука, до 85% пасажирів тут - пільговики.

Ці слова пенсіонери різко розкритикували – кажуть у маршрутках не видають квитки, тож і немає контролю щодо того, скільки дійсно пасажирів користуються транспортом. До того ж вони нарікають на переповненість маршруток. Відтак пенсіонери зібрали підписи до керівництва області, міста та району з вимогою повернути їм стару ціну. Адже, на запропоновані перевізниками 7 гривень вони не погоджуються. Інакше люди похилого віку обіцяють перекрити трасу Київ-Чоп.

Нагадаємо, сьогодні пенсіонери також заблокували рух маршруток на автовокзалі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень