«Місто зробить прекрасну площу» поряд з органним залом. Заважає Римо-Католицька Церква

«Орган та місце для богослужінь співіснувати не можуть», - настоятель храму Св. Анни

Римо-Католицька Церква хоче проводити богослужіння у залі органної і камерної музики.  З відповідним проханням віряни вже зверталися до депутатів обласної ради. Настоятель храму Св. Анни отець Тадеуш каже, що

костел у Рівному відвідує більше тисячі вірян. Крім того, храм був збудований саме для віруючих римо-католиків у 1897 році, доки радянська влада у 1959-му році не заборонила там богослужіння.

Рівненська ж обласна філармонія категорично проти їх відновлення, адже місце для богослужінь та органна зала технічно несумісні. А 13-тонний музичний інструмент неможливо переставити в інше місце. Також керівництво філармонії разом із обласною владою планує відновити зруйновані шпилі колишнього костелу святого Антонія, розповідає директор філармонії Микола Орешко:

Звернулися до обласної влади з проханням провесті оцінку фундаменту. Це робиться з метою відновити шпилі. Це питання буде розглядатись на комісії. Є вже відповідний проект, там буде площа Музики. Кіоски будуть прибрані і одне дерево буде спиляне, щоб було оглядно. Місто зробить прекрасну площу. 

Крім того, програма з облаштування площі Музики поряд із органним залом затверджена ще у жовтні, говорить Микола Орешко. До того ж зауважує, що в органному залі щомісяця проходить до 40 концертів. Так чи інакше останнє слово у цьому питанні можуть поставити обласні депутати, якщо, звичайно, дійде до винесення цього питання на розгляд обранців. 

В свою чергу, архітектори кажуть, що переробка органного залу буде великою втратою для міста, адже такий орган  – єдиний в Україні та коштує близько мільйона доларів.

Отець Тадеуш каже, що наразі церква вирішує це питання, проте нічого конкретного від нього почути не вдалося. Лише відомо, що духовенство збирається встановити на костелі підсвітку. Проте, керівництво філармонії вже встановлювало її раніше. Про це ми писали в матеріалі:

Органний зал незабаром вразить оновленим виглядом (ФОТО) 

З питанням дозволити богослужіння в приміщенні органного залу представники Католицької Церкви звернулись до Рівненської облради. Постійна комісія з питань економічних питань та комунального розвитку обласної ради вже розглянула це питання. Депутати вирішили вивчити всі аспекти справи, врахувати пропозиції облдержадміністрації та представників духовенства. Наступне засідання комісії заплановане на кінець лютого.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень