Місто хоче співпраці із Рівненським районом

Або чому «Велике Рівне» - проект не популярний?

Після тривалих розмов про «Велике Рівне» депутати Рівнеради письмово звернулись до сільських рад Рівненського району щодо партнерства та співробітництва. Міські обранці, зокрема, пропонують об’єднуватись задля того, аби разом шукати інвестиції, будувати комунікації, дороги та навчальні заклади.

А ще для того, аби мати спільний бюджет та отримувати державні субвенції.

Однак, як з’ясувалось, нині в Рівненському районі ще немає жодної ОТГ, а якщо і є розмови про об’єднання то не з Рівним.

Ситуацію пояснив керівник Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий:

У Рівненському районі досі не створено жодної ОТГ. Формат перспективного плану об’єднання по Рівненському району буде змінений. Хотілося б щоб до процесу об’єднання  приєднувалась громада, щоб мешканці сіл та селищ розуміли,  що їм пропонують. На мою думку, треба провести опитування, а не схід села на 20 чоловік. До того ж зараз держава вже другий рік виділяє субвенцію на розвиток інфраструктури, що необхідно і селам, і місту. Вона розраховується по формулі на одного сільського жителя і враховується площа сільради.

Руслан Сививй зауважив, що ситуацію ускладнює ще й мала поінформованість населення. Тож він пояснив, що збільшення території  - це не її дерибан, а можливість, як мінімум, спланувати комунікації в сільській місцевості та віднайти інвестиційно привабливі ділянки. Покращити рівень надання усіх послуг.

Нині, за словами ініціатора вищезгаданого звернення, секретаря міськради Сепргія Паладійчука, Рівне проситиме про діалог очільників сільських та селищних рад. На умовах, які ті запропонують владі Рівного.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'являлась інформація про те, що великі селищні ради Рівненського району відмовляються від приєднання до Рівного. Причини у кожної із сільских рад - різні.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень