Міста зі сміттєвими полігонами можуть розоритися. В Україні впровадять європейський податок

Він стимулюватиме всіх до сортування сміття

В кабміні працюють над розробкою нового законопроєкту, який передбачатиме впровадження податку на розміщення та заховання відходів на полігонах.

Новий податок має мотивувати бізнес сортувати сміття, замість того, аби ховати його в землю.

Заховання сміття має виявитися невигідним, а його перероблювання – приносити інвестиції та заробіток, - каже заступниця міністра довкілля Вікторія Киреєва.

Також потрібно впроваджувати сортування, роздільне збирання відходів, для чого передбачено кілька інструментів. Першим стане екологічний податок на заховання відходів.

Нагадаємо, 9 липня в Україні набув чинності закон «Про управління відходами», який дає можливість вести «податок сміття». Для його впровадження треба внести поправки до Податкового кодексу. У Кабміні займаються їхньою розробкою. Ті, хто захоче економити та сплачувати менше, мають сортувати відходи.

Приймати несортовані відходи буде невигідно як перевізникам, так і тим, що збирає сміття на полігонах. Сума буде відрізнятися у кілька разів.

Надходження від нового податку спрямовуватимуться не лише до загальнодержавного фонду державного бюджету, а й на місця. Це допоможе громадам облаштовувати місця для збору відсортованих відходів.

Нагадаємо, що податки за поховання побутового сміття на полігонах діють у 23 країнах Євросоюзу, а також у Великій Британії та Швейцарії. Ставки значно відрізняються - в межах від 5 до 100 євро за тонну.

Джерело: Українське радіоtoday.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень