На Рівненщині міський голова і секретар ради звинувачують одне одного у злочині

І обоє звернулися до правоохоронців

Міський голова Вараша Сергій Анощенко звинуватив секретаря міськради Ірину Шумру у підробленні печатки міськради. Мовляв, вона зробила це разом з групою депутатів, щоб захопити владу. Тож Сергій Анощенко каже, що з цього приводу відкрито кримінальне провадження:

Зараз відкрите кримінальне провадження. Виготовлена підробна печатка міської ради. І цією підробленою печаткою секретар ради переоформила, що вона зараз керівник міської ради. Але це - злочин.

Нагадаємо, що міськрада Вараша у грудні намагалася відправити у відставку Сергія Анощенка. Однак він не залишає посаду. Каже, що рішення з цього приводу не прийняте, бо для відставки не вистачило одного голосу.

У протоколі для голосування зазначено, що у голосуванні брала участь 35 людей. Дві третини від 35 – це 24. А там було 23 голоси разом з міським головою за припинення повноважень. Тобто вже недостатньо одного голосу.

 

Я пропонував депутатам, якщо так хочуть мене зняти, звернутися до суду, щоб він визнав, що я - не міський голова і я тоді віддам і печатку, і все. Але поки що це – все тільки слова.

 

Вони називають це рішенням. Але на ньому нема жодного підпису.

 

Якщо такі сміливі, то хай визнають, що секретар міськради -  тимчасово виконуюча обов’язки міського голови і хай вона підписує рішення. Доки на ньому нема підпису й печатки, це - звичайний папірець. І його навіть оскаржити неможливо.

Cергій Анощенко (фото http://www.varash.info)​

У свою чергу секретар Вараської міськради Ірина Шумра запевняє, що Сергій Анощенко з 18 грудня - вже не голова, бо, згідно із законодавством, повноваження голови припиняються у день прийняття рішення радою. А воно, каже, було таки прийняте, бо в одного депутата на момент голосування були припинені повноваження. Тож за зняття Анощенка проголосувало 23 людей з 34, а це - понад дві третіх.

Рішення міськради, за словами Ірини Шумри, набирає чинності з дня оприлюднення.

Воно було оприлюднене у місцевій газеті і на сайті міськради, але через 5 хвилин невідомі особи його зняли. Тож я звернулася з цього приводу, тобто несанкціонованого втручання в інформаційні системи ради, до СБУ.    

До речі, Ірина Шумра підтверджує, що рішення про відставку Сергія Анощенка - не підписане. Бо підписати його мав головуючий на сесії, тобто Анощенко. А він цього не зробив.

Він відмовився підписати. Ми це зафіксували. Але рішення законне, бо воно оприлюднене, - каже секретар міськради.

Ірина Шумра (фото http://www.varash.info)​

Також Ірина Шумра зізнається, що таки має іншу печатку міськради:

У мене – дублікат гербової печатки Вараської міськради, яка була виготовлена в результаті втрати попередньої печатки. Тому печатка, яка є в Анощенка, вважається недійсною.

Ірина Шумра також, як і Анощенко, звернулася у поліцію із заявою про втрату печатки, оскільки Анощеко відмовився її віддати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень