Міскантус гігантський та енергетична верба можуть з'явитися на полях Рівненщини

Для виробництва біопалива

Міскантус

Стрімке зростання ціни на газ сприяє розвитку біоенергетичної галузі. Тож вирощування енергетичних культур та використання твердої біомаси на Рівненщині –

це новий перспективний напрямок розвитку сфери альтернативної енергетики.

Такий висновок зробили експерти проекту «Енергія Біомаси перетворення природного потенціалу на регіональні партнерства», який фінансував Європейський Союз.

Враховуючи курс держави на енергоефективність та зменшення газової залежності, а також наявні природні та географічні умови – Рівненщина має значні переваги у розвитку агроенергетичного бізнесу, говорить координатор проекту Дмитро Янушевський:

На Рівненщині є значний потенціал для вирощування енергокультур. Є землі, так звані маргінальні, які непридатні для традиційного сільського господарства і на яких ці енергокультури можна вирощувати.

 

У межах нашого проекту ми пропонуємо для більш сухих земель вирощувати міскантус гігантський. І енергетична верба для більш вологих плантацій.

 

На Рівненщині вже є підприємці, які мають маточні плантації міскантусу і планують вирощувати енергокультуру у промислових масштабах.

[media=129712][media=129711]

Окрім енергетичної незалежності, розвиток біоенергетики позитивно вплине на економіку області. Адже нині багато людей мігрує з маленьких містечок  до обласних центрів і навіть за кордон, що створює брак робітничих та інженерних професій, розповів менеджер проекту Ярослав Мелех:

Розвиток біоенергетики створить нові робочі місця і конкурентні зарплати можуть підняти рівень економіки. Бо люди, отримуючи гарні зарплати, не виїжджатимуть з маленьких населених пунктів і залишатимуть ці кошти там.

Альтернативна енергетика вже успішно реалізується в Україні і є перспективною для Рівненщини. Проте поки на державному рівні відсутні механізми для надання пільг та дотацій підприємцям, які готові інвестувати у створення нових компаній для розширення ринку.

Такі порівняльні таблиці можна побачити в інтернеті

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень