Міністерство освіти змінило логотип і нарвалося на хвилю хейту

Своєрідний ребрендинг у міністерстві не анонсували

На офіційному сайті Міністерства освіти на науки України, а також у їхніх соцмережах з’явився новий логотип. Оновлення у міністерстві не анонсували. Не вдалося журналістам знайти й наказу за підписом міністра освіти Сергія Шкарлета щодо оголошення конкурсу на розробку нового лого. Адже процедура передбачає відкритий конкурс, громадське обговорення та проведення тендеру.

Фахівці апелюють до того, що платники податків мають розуміти, на що саме і з якої причини витрачають їхні кошти. Зараз на сайті держзакупівлі PROZORRO, де зазначено всі публічні закупівлі України, тендер на виготовлення лого для МОН відсутній. Поки невідомо, з яких джерел фінансували виготовлення нового логотипу.

Журналісти різних видань уже звернулися до міністерства за коментарем, там запропонували відправити офіційний запит. Тож офіційна позиція МОН поки невідома.

Лого МОН зразка грудень 2022 року

Лого МОН зразка 2017 року

Попередній варіант створили 2017 року. Його розробкою займалися куратори Projector, громадська організація Change Communication та шрифтовий дизайнер Кирило Ткачов. Символізм минулого логотипу МОН такий: 

Літера -О- символізувала коло знань. У просторі між прямокутниками мозок домальовує літеру - Н, що означає науку.

Засновник Projector Олександр Трегуб  оновлення логотипа МОН прокоментував так:.

10-й місяць війни. МОН змінює логотип. На фоні викликів, що стоять перед країною, — виклик, що стоїть перед МОН: повернути час назад. Не модернізувати зміст освіти. Не реформувати систему, що давно ледве дихає. Не переосмислити старі принципи, що вже не працюють сьогодні. Не створити нові сенси. Вони знов малюють колоски. Пишаюсь тим, що колись ми створили для Міністерства крутий прогресивний стиль, який став референсом для багатьох українських інституцій і трохи підняв рамку державних комунікацій. Думаю, він добре відображав естетику і надії, що були тоді в МОНі. Новий стиль так само добре відображає естетику і надії МОНа нинішнього. Колоски форева! — написав він.

Олександр звернувся з публічним запитом, втім отримав поки маловтішну відповідь:

Джерело: Всеосвіта  Vector

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень