Міністерство фінансів планує провести перевірку пенсіонерів: Хтось може залишитись без пенсії

Як проводитимуть перевірку

У Міністерстві фінансів України розробили проєкт наказу «Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання».

Проєкт з’явився на сайті Федерації профспілок України для обговорення. Згідно з ним верифікацію проводитимуть за такими етапами:

  • перевірка дотримання вимог обміну інформацією щодо персональних даних пенсіонерів (валідація);
  • перевірка автентичності персональних даних про пенсіонерів;
  • перевірка правомірності надання пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання.

Перевірка відбувається шляхом порівняння параметрів інформації, отриманої від Пенсійного фонду України, з інформацією суб’єктів надання інформації щодо кожного реципієнта та/або його законного представника,

А САМЕ:

  • смерті реципієнта та/або його законного представника згідно з даними Державного реєстру актів цивільного стану громадян;
  • групи інвалідності реципієнта, категорії його інвалідності, термін, на який встановлюється інвалідність згідно з даними централізованого банку даних з проблем інвалідності;
  • постійне проживання реципієнта за кордоном або рішення залишитися на постійне проживання за кордоном або повернення на проживання в Україні згідно з даними Єдиного державного демографічного реєстру.

Якщо ж під час перевірки виявили порушення з боку пенсіонера, то виплати можуть припинити або доведеться повертати переплату.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень