Міцний сон за 120 секунд: метод, який назавжди прожене безсоння

Дієвий спосіб, яким користуються американські військові

Багатьох турбує проблема, як швидко заснути вночі, якщо не хочеться. Дієвий спосіб, яким користуються американські військові, допоможе забути про проблему.

Через недосипання з часом може з’явитися низка проблем:

  • гормональні порушення,
  • зайва вага,
  • сповільнена реакція,
  • роздратування,
  • проблеми з пам’яттю,
  • депресія,
  • головні болі.

Тому нехтувати таким важливим явищем у нашому житті, як сон, точно не варто. Адже краще попередити проблеми зі здоров’ям і для цього нормально висипатися, ніж потім боротися з наслідками безвідповідального ставлення до свого самопочуття.

Скільки потрібно спати

Кількість сну, яка потрібна для організму, щоб відпочити й відновити сили, відрізняється залежно від віку людини. Так, немовлята сплять дві третини від доби – 16 годин. Повноцінний сон для підлітка повинен продовжуватися 9 годин. А от дорослим в середньому достатньо 7-8 годин.

Проте, яка точно тривалість сну потрібна саме вам, щоб вранці почуватися чудово, можна визначити самостійно.

Спробуйте за можливості якийсь час прокидатися без будильника, і звертайте увагу, скільки вашому організму знадобилося часу, щоб нормально виспатися і самостійно прокинутися.

Як швидко заснути, якщо не спиться

Але часто бувають випадки, коли людина не може заснути. Безсоння – одне із найбільш поширених розладів сну.

Якщо вас ця проблема турбує систематично, то, звісно, краще звернутися за порадою до вашого сімейного лікаря. Він розбереться у причинах проблеми та за потреби призначить вам лікування або скерує до вузького спеціаліста.

Якщо ж у вас лише періодично виникають якісь проблеми зі сном, або ви просто шукаєте відповідь на питання, як прискорити процес засипання, то можете скористатися однією з дієвих технік, описаних нижче.

Як заснути за 2 хвилини: військовий метод

Це метод полягає у тому, що потрібно почергово розслабити усі частини тіла. Після цього вам буде достатньо 120 секунд, щоб поринути у світ снів.

Потрібно діяти так:

Крок 1. Потрібно лягти у ліжку на спину і розслабити м’язи обличчя, зокрема і язик, щелепу та м’язи навкруги очей.

Крок 2. Опустіть плечі якомога нижче – це допоможе розслабити шию. Далі розслабте спочатку одну руку, а потім іншу.

Крок 3. Видихніть і розслабте грудну клітку.

Крок 4. Розслабте ноги, починаючи від стегон і закінчуючи кінчиками пальців.

Крок 5. Коли м’язи всього тіла будуть розслаблені, прийшов час очистити свідомість. Потрібно прогнати усі зайві думки й заблокувати усі фактори, які вас відволікають від сну. Спробуйте уявити, наприклад, що ви лежите на човні й бачите над собою лише чисте небо. Якщо це не допомогло, повторюйте про себе «Не думай, не думай, не думай».

І не засмучуйтеся, якщо з першого разу заснути за такою методикою не виходить. Усі способи потребують тренувань. З часом вам усе легше і легше буде засинати, використовуючи цей метод.

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень