Ми всі помилялися: магазинний майонез корисніший, ніж домашній

І ще він однозначно безпечніший

Магазинний майонез набагато корисніший, ніж домашній, таке стверджують американські експерти.

Фахівці пояснюють, що люди помиляються, вважаючи, що майонез, який вони готують вдома, корисніший, ніж той, що виробляють на заводі.

Майонез – це суміш олії, яєчного жовтка, кислої рідини, наприклад лимонного соку або оцту, та гірчиці.

Секрет вдалого приготування майонезу полягає в емульгуванні – об’єднанні речовин, що важко змішуються. Шкода або користь майонезу передусім залежить від якості інгредієнтів у складі майонезу, кількості цукру і солі, консервантів і підсилювачів смаку.

Домашній майонез пов’язаний з ризиком зараження сальмонельозом. Саме тому не рекомендується вживати сирі або недоварені яйця, – пояснюють науковці.

Аби домашній майонез був безпечним під час приготування, треба використовувати тільки пастеризовані яйця або яєчні продукти, які люди зазвичай ігнорують.

До складу майонезу також входять кислоти, що знижують рівень бактерій, наприклад, оцет або лимонний сік. Але сподіватися на цей факт не варто: попри кислоти в складі, домашній майонез може містити бактерії сальмонели.

Людям, які прагнуть схуднути, слід обережно вживати майонез. Через високий вміст олії це дуже калорійний продукт. Але разом з тим він містить вітамін Е, який підтримує здоров’я серця і важливий для згортання крові вітамін K.

Майонез також можна приготувати з корисних жирів, таких як лляна олія, що містить омега-3 жирні кислоти, які підтримують здоров’я мозку, серця та шкіри. Зберігати такий продукт в холодильнику можна не довше 3-4 днів.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень