«Ми трошки поправимо ці речі, щоб заспокоїти людей», – глава Мінсоцполітики анонсувала ще одну зміну у призначенні субсидій

Невже цього разу такі «покращення», що людей вже треба заспокоювати?

Міністерка соцполітики Марина Лазебна розповіла подробиці щодо нових правил та умов отримання субсидій. А ще – спробувала заспокоїти українців, які переймаються тим, що лишаться без державної допомоги.

Хочу заспокоїти людей. Насправді, постанову і нові правила щодо субсидій вносило Міністерство фінансів, бо вони роблять верифікацію одержувачів усіх виплат.

 

З'явилися три нові критерії:

  • була одна машина – стало дві,
  • було одне житло – стало два,
  • депозит понад 56 тис. грн.

Глава Мінсоцполітики України Марина Лазебна
Глава Мінсоцполітики України Марина Лазебна

 

Депозит – потребує ще аналізу, тому що депозит у 56 тис. грн може бути навіть у пенсіонерки, яка відкладала, не знімала всю пенсію, - продовжує міністерка. - Найближчим часом ми внесемо зміни, ми трошки поправимо ці речі, щоб заспокоїти людей.

За її словами, найголовніше, про що мають знати субсидіанти - це те, що на переоформлення субсидій дається 5 місяців. Тобто, навіть якщо людина звернеться до органів соцзахисту у серпні, виплати їй призначать все одно із 1 травня.

На запитання, скільком людям доведеться повертати вже призначену субсидію, якщо виявиться, що вони не відповідають вимогам для отримання, очільниця Мінсоцполітики відповіла:

Я не можу сказати, що буде з депозитами… От зараз 56 тис. грн вартість депозиту, ми піднімемо до 100 тис. грн – це точно. Я просто не знаю, скільки може бути відмов за наявності депозитного рахунку.

 

Я точно знаю, що всі інші критерії… це може бути відмова 3% від сьогоднішньої кількості домогосподарств. Але кожну відмову ми проаналізуємо, якщо буде така потреба – і повернемо людям субсидію.

Про решту змін, які набрали чинності з травня, знайдете тут:

Нові правила оформлення субсидій: хто зараз може претендувати на державну допомогу

Джерело: «Україна 24»

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень