Мешканців Рівненщини з новими паспортами до Білорусі не пустять, - МЗС

Для перетину кордону варто прихопити закордонний паспорт, бажано старого зразка

На звернення Рівненської облдержадміністрації Міністерство закордонних справ України надіслало роз'яснення щодо перетину українсько-білоруського кордону громадянами України. У листі зазначено, що Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян від 12.06.2009 року вичерпно визначає документи, які є дійсними для в'їзду-виїзду, прямування транзитом і знаходження на території держави іншої Сторони.

- Зокрема, для громадян України одним з таких документів тільки для перетину державного кордону між Україною та Республікою Білорусь і знаходження на території Республіки Білорусь є паспорт громадянина України.

Разом з тим, білоруська сторона офіційно інформувала українську сторону про невизнання нових паспортів громадянина України у формі ID-картки з безконтактним носієм інформації. Нагадаємо, як вже повідомляло Радіо Трек білоруська сторона  взагалі погрожує денонсувати в‘їзд за внутрішніми паспортами.

У роз’ясненні ж МЗС зауважено, що:

- зазначене питання, як одне з першочергових, перебуває на порядку денному українсько-білоруських двосторонніх відносин у консульській сфері упродовж першої половини 2016 року. Проте наразі воно залишається невирішеним.

Зважаючи на зазначене, а також на те, що до інших документів громадян України білоруська сторона застережень не висловлювала, рекомендуємо для поїздок до Білорусі користуватися паспортом громадянина України для виїзду за кордон.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень