Мешканці Рівненщини звільнили окуповане село на Донбасі

Новини з фронту

Село Шуми Донецької області та дачний масив відійшли під контроль Збройних сил України.

Як повідомляє Ксеня Галицька у блозі «Знай більше», бої за понад 10 квадратних кілометрів «сірої зони» тривали вісім днів. 

У роті глибинної розвідки воюють дубенчани Володимир Панкевич (на фото) та Валерій Сорока.

У матеріалі, зокрема, є пряма мова Волидимира Панкевича. Її подаємо без змін:

Я зараз в роті глибинної розвітки 74 окремого розвідувального батальйону. Змінив спеціальність - снайпер розвідник. Тепер я не сам і з Дубна зі мною воює ще один дубенчанин - Сорока Валера. Ми виконуємо завдання по всій лінії фронту.

 

10 серпня ми отримали наказ звільнити село Шуми, яке знаходиться під Горлівкою. Працювали разом з 24 ОМБР. Вони втратили одного бійця. Ми також ледь не втратили трох людей, коли пройшли в глиб окупованого села зачіпили розтяжку МОН 50 - це міна направленої дії. Від неї шансів вижити немає. Спасло те, що вона давно поставлена і не спрацював запал, можливо заржавів.

 

Територія була дуже сильно замінована. Ми знешкодили ще пару мін і зайняли кругову оборону та почали закопуватись. Основним завданням було зайти в глиб та виявити місця дислокації противника, провести піхоту та зайняти нові позиції. Після того, як закопалися ми почали розвідувати розміщення ворожих військ і після виявлення почали знищувати .
 

Також Володимир розповідає, що бої за цю територію тривали 8 днів. Противник поніс великі втрати та відступив в передмісця Горлівки.

Внаслідок бойового зіткнення наша сторона зазнала втрат - загинув ще один син України - молодший сержант ЗСУ Дмитро Українець.


Не лише Шуми, а і їхні околиці віднедавна знову українські. ЗСУ днями звільнили Золоте 4. Це в Луганській області. І розвідали нові позиції противника.


 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень