Мешканець Рівненщини каже, що їсть отруйні гриби 20 років (ФОТО)

Днями назбирав їх у лісі

Фото з публікації Ігоря Голиша

На Рокитнівщині розпочався грибний сезон. У групі «Рокитне 34200» адміністратор спільноти Ігор Голиш виклав фото з «грибного полювання». Чоловік назбирав дві чималі купки… отруйних строчків звичайних.

Фото з публікації Ігоря Голиша

Ось що про них пишуть інтернет-видання для грибників:

Строчок звичайний зустрічається по всій Україні. Росте гриб строчок звичайний навесні у соснових і мішаних лісах, переважно на узліссі, уздовж ровів, доріг.

Смертельно отруйний гриб.

Іноді його помилково збирають замість зморшка, від якого він чітко відрізняється будовою шапки та формою плодового тіла. Природа токсинів, властивих строчку звичайному, остаточно не з’ясована.

Фото з публікації Ігоря Голиша

Грибнику на це вказали і в коментарях до посту. Ігор Голиш ось що відповів на це:

20 років їх їм, і всі мої знайомі їдять - все нормально! Я грибами 30 з лишнім років займаюсь, а на предмет строчків, сморчків і т.д. навіть хімічні дослідження проводив. Гіромітрини при кип'ятінні руйнуються... Ще + все залежить від місцевості, де вони ростуть. В РФ, наприклад, містять на порядок більше канцерогенів, да ще й таких, які не розкладаються від впливу температури.

Для скептиків: отруїтись можна якими завгодно грибами, навіть білими! Вся справа в тому, де Ви їх збираєте! Якщо понад трасою, чи залізницею... - То там канцерогенів стільки, що "умовно їстівні", зібрані в "чистому" місці - "відпочивають"! Не вірите - погугліть, що є в вихлопних газах! Причому, відварювання там точно нічого не виводить.

Фото з публікації Ігоря Голиша

До слова, строчки часто плутають зі «зморшками» - грибами, які вважаються низькосортним, або умовно їстівними.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень