У Рівному активісти виявили порушення у статутах медзакладів, за які УЖЕ проголосували депутати

Тепер недоліки будуть виправляти

Статути комунальних некомерційних медичних закладів у Рівному затвердили невірно. Про це повідомили активісти БО «Мережа 100% життя».

Нагадаємо, нині проходить Всеукраїнська медична реформа, згідно з якою медустанови набувають нового статусу і працюватимуть самостійно на основі статуту.

Проте нещодавно депутати Рівнеради проголосували за документ, який мав недоліки - у ньому не зазначили створення спостережних рад, які мають контролювати діяльність медичного закладу, каже голова БО «Мережа 100% життя» Юрій Лазаревич:

В цих закладах повинні бути спостережні ради. Їх чомусь забули включили. Міська рада проголосувала за статути. Але опрацьовували і обговорювали одні формати статутів, а проголосували за інші. Ми вчасно побачили, що у затверджених статутах не було спостережних рад.

На тристоронній зустрічі громадськості, міських депутатів і представників управління охорони здоров’я  домовилися про створення робочої групи, яка розробить положення про діяльність спостережної ради і внесення змін у затверджені статути.

До того ж активісти зазначили, що проконтролюють, щоб нові зміни у статуті медзакладів депутати Рівнеради підтримали.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень