Медики світу занепокоєні високим рівнем туберкульозу: у Рівному проводять дослідження

Іноземні спеціалісти проводять дослідження у рівненському тубдиспансері

Як стало відомо Радіо Трек з власних джерел, у Рівне приїхали представники Глобального фонду. Цю інформацію нам підтвердив головний фтизіатр області Микола Ординський.

Він пояснив, що представники всесвітньої організації охорони здоров’я занепокоєні високим рівнем захворюваності на мультирезистентну форму туберкульозу в Україні, тобто ту, яка не піддається лікуванню основними препаратами.

Тож через зростання останніми роками цього показнику світові медики у ході дослідження ставлять за мету визначити ключові фактори, які впливають на результати лікування цієї форми туберкульозу серед загального населення та необхідних заходів протидії туберкульозу, в тому числі мультирезистентному,  на національному рівні, говорить Микола Ординський:

- Це проводить Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ)  - чому в Україні найвищий рівень мультирезистентного туберкульозу. Це дослідження проводиться за технічної підтримки Швейцарського інституту тропічного та громадського здоров’я у партнерстві із ВООЗ. Вони спілкуються з пацієнтами, як вони переносять медикаменти, чи зловживають хворі алкоголем, чи коляться.

Нині в обласному тубдиспансері перебуває 36 пацієнтів. Всього на Рівненщині через стійку форму туберкульозу страждає – 119 осіб, порівняно з 2015 роком – це на 4 випадки більше. 

Зауважимо, що при мультирезистентній формі туберкульозу хворому призначають від п’яти до семи видів антибіотиків.

Іноземні спеціалісти пробудуть у Рівному лише один день, тобто сьогодні.

Дослідження проводять, окрім Рівненщини, ще у шести областях України (Київській, Чернігівській, Чернівецькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Харківській) та у столиці.

Зі слів Миколи Ординського, порівняно з іншими областями ситуація у нас не найгірша.

Між тим, Україна за кількістю хворих на туберкульоз входить у 10-ку країн, де цей показник надто високий.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень