НСЗУ готова платити за пацієнтів Рівного

ЦПМСД готові до підписання угоди

Національна служба здоров’я України заявила про намір укласти договір про медичне обслуговування населення Рівного. Відповідний лист напередодні надійшов до міського управління охорони здоров’я.

Йдеться про три колишніх поліклініки, у яких пацієнти укладали договори із своїми терапевтами, сімейними лікарями та педіатрами.

Цей момент чи не найважливіший у питанні реформування первинної ланки медицини, кажуть чиновники.

Підписати усі документи зі службою (НСЗУ) мають до завтра, 15 серпня.

Ситуацію коментує заступник начальника міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук:

Так, це правда, ми отримали повідомлення про те, що зауважень до нас немає і з нами будуть заключати угоду. Йдеться про три центри ПМСД. Вчора, 13 серпня, прийшли листи з НСЗУ з договорами про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. Скажу, що ми все вчасно зробили, документи довго перевіряли у столиці. Зараз це все опрацьовується, адже підписати все маємо до 15 серпня. Тобто до завтра. Це надзвичайна подія, адже після підписання угоди міняється фінансування з 1 жовтня.

Нагадаємо, НСЗУ буде оплачувати послуги закладів з надання первинної допомоги за принципом капітації.

Капітація — це механізм оплати медичних послуг, коли заклад отримує встановлену суму за кожного пацієнта, незалежно від того, чи звертається він за медичними послугами.

 

Капітація оплачується не з кишені пацієнта, а із загальних податків, які він оплатив у державний бюджет.

Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, складає 370 грн. До кінця 2018 року заклади первинної медичної допомоги, які почнуть фінансуватися за договором із Національною службою здоров’я, також отримуватимуть по 240 грн за умовного пацієнта, який теоретично проживає на території обслуговування закладу, але ще не уклав декларацію про вибір лікаря. При цьому від загальної кількості таких пацієнтів щомісячно будуть вираховуватися люди, які вже підписали декларації із лікарями .

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень