Медреформа у Рівному: скільки грошей надійшло і що купили

Фінансування почало надходити з жовтня

160 тисяч рівнян уже обрали свого лікаря. А ті, своєю чергою, почали отримувати більшу заробітну платню.

Ще влітку три центри первинної медико-санітарної допомоги підписали угоди з Національною службою здоров’я України. А з жовтня фінансування закладів значно збільшилося.

Докладніше розповів начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів:

Коштів виділяють уже більше і це завдяки реформі. Поки не було договору з НСЗУ за третій квартал на наші поліклініки надійшло 16 мільйонів гривень.

А після підключення договору з Національною службою здоров’я України за четвертий квартал фінансування зросло. Надійшло 24 мільйони гривень. Звичайно, левова частина йде на зарплати.

Новопризначений головний лікар ЦПМСД «Ювілейний» Вікторія Покоєвчук зазначила, що понад 50 тисяч пацієнтів обрали лікаря саме у їхньому медзакладі. Таким чином установі вдалося закумулювати півмільйона гривень: 

Перше фінансування, яке ми отримали у жовтні, було більшим у півтора раза, ніж отримували при субвенції. Тобто можливості зараз змінилися кардинально. Ми маємо можливості закупити все необхідне, аби лікар виконував свої функціональні обов’язки.

За ці кошти оновили медичне обладнання, яким лікарі користуються щодня, придбали оргтехніку та паливно-мастильні матеріали.

Це, зокрема, тонометри, пульсоксиметри, дитячі ваги з ростомірами, термометри і тест-смужки, а також витратні матеріали для первинної меддопомоги. 

[media=133728][media=133732]

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень