Мажоритарники з Рівненщини пишуть законопроекти, що містять корупційну складову

Таким є висновок Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції щодо 12 законопроектів, підготовлених народними депутатами з Рівненщини

Відповідно до регламенту роботи Верховної Ради, всі проекти законів мають бути спрямовані до Комітету з питань запобігання і протидії корупції, який, в свою чергу, має підготувати експертний висновок щодо їх відповідності вимогам антикорупційного законодавства.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала висновки антикорупційного Комітету щодо законопроектів та проектів постанов, підготовлених рівненськими мажоритарниками.

Загалом, народні депутати України VIII скликання, обрані за мажоритарною системою від Рівненської області, від початку своєї каденції зареєстрували 392 законодавчих акти, 12 з них потенційно можуть мати негативні корупційні наслідки, що складає 3,1% від загальної кількості. 168 законопроектів та постанов взагалі не мають висновків Комітету – 42,9%. Ще 214 проектів законів та проектів постанов отримали від Комітету з питань запобігання і протидії корупції позитивний висновок – 54,6%.

Станом на 25 жовтня 2016 року Верховною радою України було прийнято 58 законопроектів, авторами або співавторами яких стали мажоритарники з Рівненщини.

Найбільшу кількість законопроектів, що містять ознаки корупції, підготував (або був співавтором) нардеп-мажоритарник від «Блоку Петра Порошенка» Василь Яніцький – 5. По 3 законопроекти, щодо яких висновок Комітету з питань запобігання і протидії корупції є негативним, підготували (або були співавторами) Юрій Вознюк («Народний фронт») та Сергій Євтушок («Батьківщина»). Співавторами ще двох «корупційних» проектів законів були Олег Осуховський (позафракційний) та Олександр Дехтярчук («Блок Петра Порошенка»).

Серед законопроектів, які, зокрема, містять за висновками корупційну складову, проекти щодо видобутку бурштину, системи судоустрою, правил ввезення автомобілів за кордону та інші. Повний перелік можна знайти на сайті ОПОРА.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень