Майже за мільйон: художню підсвітку собору пропонує депутат Рівнеради (ФОТО)

На його думку, це змістить візуальний акцент з яскравих рекламних вивісок та вітрин на історичну святиню

Депутат Рівнеради Олександр Курсик пропонує зробити художню підсвітку Свято-Воскресенського кафедрального собору, що у центрі Рівного.

Відповідний проект він зареєстрував на сайті міських ініціатив, що втілюватимуть за кошти громадського бюджету.

- Так історично склалося, що Рівне не має в достатній кількості історичних споруд, які привертали б увагу туристів та надавали місту свого неповторного історично-архітектурного шарму. Більшість будівель, які сьогодні могли б стати основою «старого міста», зруйновані часом. Найбільше історична архітектура Рівного постраждала під час Другої світової війни.

Свято-Воскресенський кафедральний собор сьогодні залишається однією з небагатьох родзинок старого Рівного. Однак через активну забудову центру Рівного сучасними спорудами він «губиться», особливо у темну пору доби, йдеться у проекті.

Однак, не всі рівняни погоджуються з ініціативою. У коментарях зазначають, що краще першочергового зайнятися освітленням пішохідних переходів та вулиць. Дехто зауважує, що 730 тисяч – надто велика сума, і таку ініціативу храм може втілити за кошти прихожан.

Ознайомитися із проектом можна ТУТ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень