Майже третина техніки шляховиків на Рівненщині - несправна

Фото несправної техніки, які демонстрували у патрульній поліції.

У комунальників, які обслуговують дороги у Гощі, Зарічному, Радивилові зовсім немає посипальної техніки. А у деяких райавтодорах області поламану спецтехніку взагалі декларують, як справну.

Фото несправної техніки, які демонстрували у патрульній поліції.

Таку ситуацію у поліції називають абсурдною і побоюються колапсу на дорогах вже під час перших снігопадів.

Андріан Горбачевський. Фото "4 Влада".

Говорить заступник начальника обласного управління патрульної поліції Андріан Горбачевський:

З такими підходами у нас буде катастрофічна ситуація протягом усієї зими. Кількість несправної техніки становить 25-30%. Треба вживати адекватний комплекс заходів щодо притягнення посадових осіб до відповідальності. Всі ми прекрасно розуміємо: якщо несправну техніку подають, як справну, то на неї виділяють кошти. Наприклад, на паливно-мастильні матеріали. То незрозуміло, куди ці матеріали підуть.

Попри відсутність потрібної кількості техніки на власних автобазах, дорожники обіцяють, що проблем не буде.

Дмитро Леонтіюк. Фото з його сторінки у facebook.

А наслідки негоди усуватимуть з допомогою підрядників, повідомив журналістам  UA: Рівне помічник директора Рінвеоблавтодору Дмитро Леонтіюк:

Самої «зради», як такої, немає. Є об’єктивна, хоч і плачевна, реальність. Є проблеми із забезпеченням технікою і самими паливно-мастильними матеріалами, є недофінансування. Але там, де ми відчуваємо, можуть бути проблеми з обробкою вулично-шляхової мережі, залучатимемо до цих робіт сторонніх підрядників. Транспортного колапсу на Рівненщині з першим снігом, яким би він не був, не буде.

До слова, цього року у Рівненському облавтодорі не купували нової техніки.

Зараз автодори області судяться з тими, хто заборгував їм десятки мільйонів гривень за виконані роботи. Без цих грошей, мовляв, оновити автопарк нереально.

До слова, єдине комунальне підприємство, автопарк якого оновився у 2018-му році, стало Рівненське міське ШЕУ. Сюди придбали чотири трактори та дві комбіновані снігоочисні машини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень