«Мародерство під час війни»: квитки на потяг до Варшави від Укрзалізниці «штовхають» за космічними цінами

Як та Чому це відбувається?

Квитки Укрзалізниці Київ - Варшава купити нереально. Коли відкривається продаж на сайті - їх миттєво розкуповують. Але є випадки, коли людям пропонують дефіцитні квитки прямо з рук біля кас. Ціна на такий поїзд у перекупників «кусається».

Про таку схему «розводу» українців розповіла у Facebook Наталія Сопіт, яка онлайн так і не «зловила» квитки та спробувала їх купити у касі на вокзалі.

Як працює схема із продажем квитків

За словами Наталії, біля кас до неї підійшов Сашко і запропонував їй купити квиток Київ - Варшава за 3500 гривень, хоча його офіційна ціна близько 1800.

— Отже, тепер я знаю, куди діваються квитки на потяг до Варшави.

 

Цікаво, а Укрзалізниця знає? І там не технічні негаразди, а хтось, як тільки відкривається (якщо це так) продаж квитків - їх «стопають» на продаж, бронюють або ще щось роблять, я технічних тонкощів не знаю.

 

Але потім, з рук, як цей Сашко - продають, - повідомила пасажирка.

Наталія розповіла, що перекупник запропонував їй скинути гроші йому на карту, після чого він дасть їй омріяний квиток до Варшави на потрібні їй дати.

— Підходять і пропонують приблизно потрібні дати. Коштує це 3500 грн на людину, можуть ще запитати якісь полиці, бо там три яруси.

 

Хоча квиток офіційно коштує десь 1800 грн (точно не пам'ятаю, але до 2000).

 

Коли я офігіла і кажу «дядько, не наглійте», то він запропонував за 3000.

 

Причому, я дзвонила сьогодні, не одразу каже вартість, а «я зараз вам кину картку, а ви напишіть паспортні дані, хто їде», - розповіла українка.

Жінка зазначила, що багато хто може «повестися» на таку схему і купити квитки на «поїзд-привид». Так його називають українці, бо квитки на нього купити практично неможливо.

— Це взагалі законно? Виглядає, як мародерство під час війни чи ні?

 

Ех, а я ще додаток Укрзалізниці завантажила, думала цифровізація-цивілізація, але ні, є Сашки... - резюмувала вона.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень